مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

براي برخي از افراد درمان وسواس فكري عملي غير ممكن به نظر مي‌رسد در صورتي كه امروزه درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري روحي رواني شناخته شده‌است. علاوه بر روش‌هاي تخصصي و روان درماني، روش‌هاي خودياري بسياري نيز در اين زمينه به افراد مبتلا پيشنهاد مي‌شود. در صورتي كه وسواس به موقع درمان نشود، پيامدها و مشكلات زيادي را از جمله انزواطلبي و گوشه‌گيري براي فرد مبتلا به همراه دارد و اطرافيان او را نيز آزار مي‌دهد. به همين خاطر لازم است افراد با علائم خود آشنايي كامل داشته‌باشند و هر چه سريع‌تر روش‌هاي درماني مناسب با شدت و نوع وسواس را به كار ببرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس فكري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

درمان روان پويشي و درمان شناختي رفتاري وسواس

بهترين روش‌هايي كه جهت درمان‌‌ وسواس در كلينيك‌هاي روانشناسي به كار مي‌رود روش شناختي رفتاري و روان پويشي است. درمان روان پويشي به درمان كامل بيماري مي‌پردازد و با استفاده از درمان‌شناختي-رفتاري مي‌توان علائم بيماري را كنترل كرد. اينكه كدام روش مؤثرتر است به علل، طول مدت و ريشه‌هاي‌وسواس بستگي دارد.

افرادي كه علت وسواس آن‌ها عوامل فيزيولوژيك و ژنتيك تشخيص داده شده، بهتر است از درمان شناختي رفتاري در كنار دارو درماني بهره ببرند؛ اما در صورتي كه علت‌هاي فيزيولوژيك دخالت چنداني ندارند، درمان روان پويشي مي‌تواند ريشه‌هاي مشكل را شناسايي و حل كند. در اين نوع درمان عوامل ايجاد كننده افكار وسواسي شناسايي و درمان مي‌شوند. همچنين اين روش بر عوامل ناهوشيار ايجاد كننده اختلال و درمان آن‌ها تأكيد و تمركز دارد. جهت بهره‌مندي از اين نوع درمان‌ها مي‌توانيد از مشاوره كنترل استرس و روانشناس متخصص كمك بگيريد.

💠مواجهه و جلوگيري از پاسخ در درمان شناختي رفتاري وسواس

در اين روش درمان وسواس فكري، فرد مبتلا  به تدريج با افكار و موقعيت‌هايي كه برايش ترس‌آور است مواجه شده و مقاومت در برابر وسواس عملي را ياد مي‌گيرد. هدف درمان وسواس، اين است تا فرد بتواند در برابر هر چيز اضطراب آوري سطح تحمل و مقاومتش را بالا ببرد.

درمان وسواس با آزاد گذاشتن افكار وسواسي

افكار وسواسي و تكرار شونده را بخش ناهوشيار مغز توليد مي‌كند، به همين دليل فرد آن‌ها را كاملا واقعي مي‌‌پندارد. بنابراين افراد مبتلا نمي‌توانند هوشيارانه جلوي توليد آن‌ها را بگيرند. سركوب افكار وسواسي نتيجه عكس مي‌دهند و فرد مبتلا هر چه بيشتر براي فكر نكردن به چيزي تلاش كند، بيشتر به آن فكر خواهد كرد. در اين شرايط دو راهكار براي كنترل افكار وسواسي پيشنهاد مي‌شود؛ ‌اول اين كه راه برعكس را در پيش بگيريد. به اين معنا كه اگر مي‌خواهيد به چيزي فكر نكنيد، بيشتر به آن فكر كنيد.

شما نه مي‌توانيد جلوي توليد اين افكار را در ذهن خود بگيريد و نه مي‌توانيد اضطراب و ترس ناشي از آن‌ها را سركوب كنيد. بنابراين لازم است براي غلبه بر ترس‌ها با آن‌ها مواجه شويد و فرار نكنيد.

دومين راهكار اين است كه دلايل بروز افكار وسواسي را در خود شناسايي كنيد. وسواس فكري ريشه در اضطراب دروني فرد دارد كه به دنبال تعارضات و فشارهاي رواني درون فرد ايجاد مي‌شوند. بنابراين تا وقتي به درمان‌و رفع تعارضات دروني خود نپردازيد و آن‌ها را شناسايي نكنيد، نمي‌توانيد از وسواس خود خلاصي يابيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري وسواس كليك كنيد.

دارو درماني براي درمان وسواس

از آنجا كه افراد براي درمان وسواس فكري به دنبال روشي ساده و سريع مي‌گردند، استفاده از دارو را انتخاب مي‌كنند. داروها مفيد و كمك كننده هستند و علائم را كاهش مي‌دهند اما كافي نيستند. مطالعات نشان مي‌دهد دارو درماني 30 تا 70 درصد به درمان‌فرد مبتلا به وسواس كمك مي‌كنند اما به بهبودي كامل نمي‌انجامند.

تأثير داروها براي افراد مختلف متفاوت است و دارويي كه براي شما تأثير مثبت دارد، ممكن است براي ديگري تأثير خيلي كمي داشته‌باشد. يكي از ايرادات مصرف دارو و دارو درماني اين است كه اغلب بعد از قطع مصرف، علائم وسواس باز مي‌گردند و اين بار كنترل آن‌ها سخت‌تر مي‌شود.

>براي اطلاع از روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

تقويت خود براي غلبه بر افكار وسواسي

افراد مبتلا به وسواس معمولا براي اطمينان پيدا كردن، جواب دادن به سؤال‌هاي خود، دست زدن به اشيائي كه به نظرشان كثيف مي‌آيد و يا انجام كارهاي وسواسي خود به ديگران نياز دارند؛ حال اگر تنها باشند چه مي‌شود؟ به احتمال زياد درمانده و ناتوان مي‌شوند.

پس وقتي تنها با گوشزد ديگران تكاليف درماني‌تان را انجام مي‌دهيد، همچنان خود را در حالت درمانده نگه داشته و اجازه نمي‌دهيد روش‌هاي درمان وسواس فكري تاثير خود را بگذارد. شما متكي به ديگران هستيد و نمي‌توانيد موفق شويد مگر اينكه به خودتان تكيه كنيد. هيچ كس بيشتر از خودتان نمي‌تواند به شما كمك كند. به كمك درمانگرتان انگيزه‌هاي خود را پيدا كنيد و تمام تلاشتان را به كار ببريد تا به تنهايي بر وسواس غلبه كنيد. از آن جا كه شيوع وسواس تميزي شيوع بيشتري دارد، توصيه مي كنيم مقاله وسواس شستشو را نيز مطالعه كنيد.

استفاده از روش هاي نوروفيدبك براي درمان وسواس

در درمان وسواس بدون دارو و با استفاده از روش نوروفيدبك امواج الكتريكي مغر را با استفاده از سنسورهايي ثبت كرده و با استفاده از روش هاي شرطي سازي تغيير در الگوهاي مغزي، سعي مي‌كنند وسواس را از بين ببرند. اين روش تا حدي اثربخش بوده است. اما افراد بايد تمرين هاي لازم را به صورت مداوم انجام داده تا نشانه هاي بيماري دوباره برنگردند.

اصلاح سبك زندگي براي درمان وسواس

همچنين بهتر است شرايط زندگي و محيطي خود را به گونه اي تغيير دهيد كه وسواس شما تشديد نشود. از محرك ها و تمام چيزهايي كه در شما هيجان و استرس ايجاد مي‌كند؛ دوري كرده و همواره خود را با چيزي مشغول نگه داريد. در واقع حواس خود را از انجام كاري به صورت وسواس گونه پرت كرده و درگير آن نشويد.

گروه درماني | درمان وسواس

به طور كلي گروه درماني يكي از روش هاي موثر در فرايند درمان اختلالات روانشناختي و حتي اعتياد است. چرا كه افراد مي‌توانند با كساني كه شرايط مشابه آنها را دارند ملاقات كرده و تجربيات خود را با آنان به اشتراك بگذارند. اختلال وسواس فكري عملي در بيشتر موارد منجر به تنهايي و گوشه گيري فرد مي‌شود. اما با گروه درماني افراد مي‌توانند بر اين مورد غلبه كنند و در اجتماع حضور يابند.

جلوگيري از برگشت بعد از درمان وسواس فكري

با درمان‌ وسواس تنها نيمي از مسير را طي كرده‌ايد؛ نكته مهم ماندن در طيف سلامت و جلوگيري از بازگشت علائم است. وسواس‌يك بيماري مزمن است و براي حفظ تغييرات مثبت ايجاد شده پس از درمان‌نياز به رعايت برخي نكات مي‌باشد. يك نكته مهم اين است كه بعد از درمان‌و بهبودي هيچ گاه به ترس‌ها و افكار وسواسي خود اجازه رشد ندهيد و همواره مقاومت كنيد. يكي از علل بازگشت و عود علائم وسواس اين است كه بيمار در نيمه‌ي راه احساس مي‌كند بهبود يافته‌ و بدون مطلع ساختن مشاور و پزشك داروهاي خود را قطع مي‌كند و يا فرآيند بهبود را نصفه رها مي‌كنند.

مغز هنگام مصرف داروها به طور كامل ترميم نمي‌شود به همين خاطر وقتي آن‌ها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنيد، به همان وضعيت نابسامان سابق باز مي‌گردد. بنابراين تا قبل از پايان روان درماني داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنيد. به علاوه سبك زندگي متعادل و سالم به بهبودي و سرعت درمان‌كمك مي‌كند. براي اشنايي با طيف مختلف نشانه هاي وسواس فكري كليك كنيد.

براي زندگي خود برنامه‌اي تنظيم كنيد و مواردي همچون رژيم غذايي مناسب، خواب كافي، ورزش، روابط اجتماعي و كارهاي مفيد ديگر را در آن بگنجانيد تا افكار وسواسي ديگر به سراغتان نيايند و دچار بازگشت علائم نشويد. در درمان‌هاي روان پويشي احتمال بازگشت علائم بسيار اندك است.

پيامدهاي عدم درمان وسواس

در صورت عدم درمان وسواس، مشكلات بيشتري در انتظار فرد است. در واقع وسواس فكري عملي يك اختلال پيشرونده محسوب مي‌شود كه اگر به درستي كنترل و مديريت نشود؛ باعث بروز پيامدهايي مانند افسردگي و حتي مشكلاتي مربوط به سلامت جسماني، مي‌گردد. معمولا اين افراد اعتماد به نفس خود را از دست داده و بعد از مدتي افكار خودكشي نيز به فكر آنها مي‌رسد. از طرفي آنها نمي‌توانند به درستي بر موضوعي تمركز كرده و بيش از حد با كارهاي روزانه خود درگير مي‌شوند.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه وسواس، طيف وسيعي از اختلالات را در بر گرفته و نشانه هاي مختلفي نيز دارد. تشخيص و درمان وسواس به صورت اصولي تنها از عهده متخصصين برآمده و همچنين اثربخش خواهد بود. بهتر است در صورت شناسايي نشانه هاي آن به يك روانشناس مراجعه كرده و از او كمك بگيرند. همچنين در اين دوران خود نيز تلاش كرده و با ديگران نيز در اين مورد صحبت كرده و شرايط خود را توضيح دهند. اينكار باعث همكاري و همدلي اطرافيان نيز در فرايند درمان مي‌گردد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

طول مدت درمان وسواس چقدر است؟

درما‌ن اين اختلال مدت زمان زيادي به طول مي‌انجامد و صبر و حوصله‌ي زيادي مي‌طلبد. همراه بودن خانواده بيمار به كم شدن مدت زمان درمان كمك زيادي مي‌كند. به طور كلي فرد مبتلا به وسواسي كه از نوع متوسط آن باشد به شش الي دوازده ماه زمان براي درمان نياز دارد.

روند بهبود و درمان جلسات وسواس فكري در نوجوانان چگونه است؟

براي درمان علائم و افكار وسواسي در نوجوانان لازم است پيش از هر چيز علت‌هاي بيماري در آن‌ها شناسايي شود و والدين همراه و حمايت‌گر او باشند. در اين زمينه از روانشناس كودك و نوجوان و يا مشاوره استرس كمك بگيريد؛ نوجوان خود را به خاطر افكار وسواس‌گونه‌اش سرزنش نكنيد و به او كمك كنيد تا ارتباطات اجتماعي خود را مثبت و شفاف نگه دارد.

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/17  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

درمان وسواس فكري شديد امروزه با روش هاي مختلفي انجام مي‌شود. اما موثرترين و شناخته شده ترين آن ها درمان روانشناختي با رويكرد شناختي رفتاري هستند. وسواس ها درگيري ذهني مكرر با يك يا چند موضوع به خصوص است. علت اين درگيري فكري نيز اغلب اضطراب و مسائل حل نشده‌اي است كه ناخودآگاه بيمار را تحت الشعاع قرار مي‌دهد. اين اختلال به قدري مخرب است كه تمام زندگي اجتماعي، فردي، شغلي، تحصيلي و حتي عملكرد روزانه او را مختل مي كند. شيوع آن در خانم ها بيشتر بوده و تقريبا 1.2% جمعيت به آن مبتلا هستند. در ادامه در مورد اين اختلال و روش‌هاي درمان آن توضيحات كامل‌تري ارائه كرده ايم.

منبع: درمان وسواس فكري شديد چيست؟

درمان وسواس فكري شديد

وسواس فكري يك اختلال مرتبط با اضطراب است و علائمي مانند افكار تهاجمي، نگراني راجع به صدمه ديدن خود و اطرافيان، ترس از آلودگي، ترس از ميكروب، نياز به تقارن، ماهيت جنسي خشونت آميز، تثبيت موضوعات تابو و … دارد. اختلال وسواس فكري معمولا به دليل فشار رواني، ژنتيك، آسيب مغزي و عفونت باكتريايي ايجاد مي‌شود.

وسواس فكري به اشكال مختلف مثل چك كردن، آلودگي، نظم، نشخوار فكري و احتكار تظاهر مي‌يابد. در اين شرايط اگر براي درمان وسواس فكري شديد به روانشناس مراجعه نكنيد، با مشكلات بيشتري روبرو خواهيد شد. و وسواس فكري تا هميشه با شما همراه خواهد شد و زندگي شخصي شما را به طور كل مختل خواهد كرد.

براي درمان وسواس فكري شديد فورا به روانشناس مراجعه كنيد تا درمان مناسب با نشانه هاي شما انجام شود. در اين مقاله روش‌هاي درماني براي وسواس فكري را توضيح داده ايم.

انواع وسواس فكري عملي

وسواس فكري عملي انواع مختلفي دارد. براي درمان وسواس فكري شديد بر اساس نوع آن، روانشناس شيوه درماني به خصوصي را پياده مي‌كنند. 4 نوع اصلي وسواس فكري به شرح زير هستند. گاهي افراد چندين نوع وسواس را همزمان با هم دارند. در اين موارد درمان طولاني تر خواهد شد. هر چه سريع تر براي درمان اقدام كنيد زودتر به نتيجه خواهيد رسيد.

???? وسواس چك كردن: در اين نوع از وسواس فكري، فرد دائم در حال چك كردن چيزهاي مختلف مانند قفل بودن درها، خاموش كردن چراغ ها و … هستند.

???? وسواس تقارن: وسواس تقارن به معناي درگيري فرد در ترتيب و تقارن است. و فرد به خرافاتي مانند اعداد، ترتيب خاص و رنگ ها اعتقاد دارد.

???? وسواس احساس گناه: اين افراد هراس دارند كه كارها خوب و مرتب انجام نشود، و رويدادهاي هولناك اتفاق بي‌افتد.

???? وسواس اندوزش: افراد مبتلا به وسواس اندوزش، مي‌ترسند كه چيزي را دور بي‌اندازند و به خاطر نبود آن شي اتفاق بدي رخ دهد. اين افراد به شيوه جبري به دنبال نگهداري از چيزهاي غير قابل استفاده هستند.

اگر نشانه هاي هر كدام از وسواس هاي ذكر شده را در خود مي‌بينيد نگران نباشيد، مي توانيد با كمك مجرب ترين متخصصان در مجموعه ذهن نو در كوتاه ترين زمان از پس اين بيماري برآييد.

روش هاي درمان وسواس فكري شديد

همانطور كه گفته شد، درمان وسواس فكري شديد عمدتا به دو شيوه دارودرماني و روان درماني به صورت توام انجام مي‌شود. در ادامه روش هاي درمان وسواس فكري شديد را به طور خلاصه توضيح داده ايم.

???? روان درماني

يكي از روش هاي موثر درمان وسواس فكري شديد، روان درماني است. در روان درماني معمولا از رويكرد رفتاري-شناختي (CBT) استفاده مي‌كنند. درمان شناختي-رفتاري نوعي درمان جهت مواجهه و پيشگيري از پاسخ است. اين روش درماني در سراسر جهان بسيار موثر و قابل استفاده است. و هميشه اولين شيوه درماني جهت درمان وسواس فكري شديد است. طبق نظريه CBT، وسواس فكري بر اساس فرايندهاي فكري ناكارآمد و ريشه دار تشديد و ايجاد شده است. كه باعث تغيير رفتارهاي سالم به رفتارهاي ناسالم مي‌شود.

هدف از درمان وسواس فكري شديد به روش شناختي-رفتاري، پرداخت به الگوهاي فكري منفي است كه وسواس فكري را شكل مي‌دهد. و هدف اصلي كاهش اضطراب فرد با وسواس فكري است. در CBT براي مقابله با ترس‌ها،  روش هاي كنترل اضطراب و دوري از رفتارهاي اجباري را به فرد آموزش مي‌دهند. اين روش درماني بلند اثر است، يعني احتمال بازگشت نشانه ها در بلند مدت بسيار پايين مي‌آيد. و گاه بر اساس تشخيص درمانگر، فرد به صورت فردي و يا گروهي درمان مي‌شود.

???? دارو درماني | درمان وسواس فكري شديد

يكي ديگر از راه هاي تسريع درمان وسواس فكري شديد، دارو درماني است. زماني كه علائم فرد بسيار شديد باشد، همزمان با روان درماني، دارو تجويز مي‌شود. براي درمان وسواس فكري شديد از داروهاي ضد افسردگي مثل بازدارنده بازجذب سروتونين (SSRI) استفاده مي‌كنند. اين دسته دارويي مي‌تواند با افزايش سطح يك ماده شيميايي به نام سروتونين، به كاهش علائم وسواس فكري كمك كند.

در دارو درماني اكثر افراد بايد به مدت 1 سال تحت درمان باشند. اگر پس از يك سال دارو درماني علائمي وجود نداشت، دارو متوقف مي‌شود. اما برخي افراد هم سالها تحت دارو درماني قرار مي‌گيرند. حتي در صورت بازگشت و افزايش علائم، دوز دارو افزايش مي‌يابد.

براي درمان وسواس فكري شديد، معمولا دارودرماني را در كنار درمان شناختي-رفتاري انجام مي‌دهند كه نشانه هاي فرد به حداقل برسد و اضطراب او كاهش يابد. داروهاي دسته SSRI ها اعتياد آور نيستند و اثرات آن تنها در چند هفته قابل مشاهده است.

???? درمان TMS

TMS از روش هاي ديگر درمان وسواس فكري شديد مي‌باشد. بيماراني كه به درمان هاي سنتي مقاوم هستند، درمان اميدوار كننده جايگزين و بي خطر به نام TMS دارند. اين روش درماني به عنوان درمان كمكي براي افراد مبتلا به وسواس فكري مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بر اساس نتيجه گيري ها، اين روش درماني راه سومي براي كاهش علائم وسواس فكري است.

درمان وسواس فكري شديد با روش TMS، درماني غير تهاجمي تحريك مغز است. و از سال 2008 در ايالات متحده براي اختلال افسردگي اساسي آغاز شده است. در اروپا از اين روش درماني براي اخلالات روانشناختي و پزشكي از جمله اضطراب، پاركينسون، آلزايمر، سكته مزي، اعتياد به مواد، ترك سيگار، مديريت درد مزمن و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

به طور كلي درمان وسواس فكري شديد با روش TMS، مسيرهاي عصبي مغز را هدف اصلي قرار مي‌دهد. به اين دليل كه شدت، مكان و طول دوره درمان براي نشانه هاي وسواس فكري از فرد به فرد ديگر متفاوت است.

???? گروه هاي حمايتي

يكي از روش هاي درمان وسواس فكري شديد، گروه هاي حمايتي است. در اين روش درماني زماني كه فرد با روش شناختي- رفتاري و دارو درماني با كاهش علائم روبرو نشد، روش گروه هاي حمايتي وارد عمل مي‌شود. بسياري از افراد به دليل مزاياي زير، اين روش درماني را مفيد مي‌دانند.

???? فرصتي را براي معاشرت با ديگران ايجاد مي‌كند.

????باعث كاهش احساس انزوا مي‌شود.

???? توصيه هاي مقابله اي و اطمينان خاطر ارائه مي‌دهد.

???? اطلاعات و مشاوره براي اعضاي خانواده و دوستان ارائه خواهد داد.

مجموعه ذهن نو با فراهم آوري تمامي امكانات توانسته بهترين مركز ارائه دهنده خدمات درماني وسواس بشود.

كلام آخر

روش درمان وسواس فكري شديد بر اساس تشخيص درمانگر صورت مي‌گيرد. اما به طور كلي براي درمان از تلفيق روان درماني و دارو درماني استفاده مي‌كنند. شناخته شده ترين روش براي درمان، رويكرد شناختي رفتاري به همراه داروهاي ضد افسردگي است. از آنجا كه وسواس فكري باعث اختلال در فعاليت هاي روزانه مي‌شود، حتما بايد از روانشناس براي درمان كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان وسواس فكري شديد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا با تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: درمان وسواس فكري شديد چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/26  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

وسواس تقارن از آن دسته اختلالاتي است كه در فيلم‌ها نيز مورد توجه قرار گرفته است. وسواس‌ تقارن شايد از دور عجيب و حتي جالب به نظر برسد، اما مانند ساير انواع وسواس‌ها براي بيمار و اطرافيان او مشكلات زيادي را ايجاد مي‌كند. از آنجا كه وسواس‌ها نمود بيروني اضطراب و تنش‌هاي دروني هستند. كه تلاش دارند با افكار و اعمالي مانند تقارن بيرون بيايند. لازم است براي درمان و بروز سالم هيجانات و احساسات از كمك تخصصي روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت استفاده كنيد. در ادامه در رابطه با نشانه‌ها، علل و درمان وسواس تقارن توضيح داده‌ايم. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : بيماري وسواس

منبع: وسواس تقارن | علائم ، علل و راه درمان وسواس قرينه با جديدترين روش ها

آشنايي با ريشه اصلي وسواس تقارن

وسواس فكري- عملي يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است. پيشتر به عنوان يك اختلال اضطرابي در نظر گرفته مي‌شد. اما به دليل اهميت اين اختلال و مشكلات مربوط به آن در آخرين ويراست راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات روان پزشكي يك طبقه تشخيصي جداگانه به وسواس و اختلالات مرتبط با آن اختصاص يافته است. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

در وسواس فكري – عملي فرد دست خوش افكار، تمايلات، تكانه ها يا تصاوير ذهني آزاردهنده و مزاحمي مي‌شود. كه در او اضطراب و تنش زيادي را بر مي‌انگيزند. در پي تجربه اين تنش مبتلايان به وسواس اغلب تلاش مي‌كنند از طريق انجام يكسري اعمال اضطراب‌هاي خود را خنثي نمايند. به اين اعمال وسواس عملي گفته مي‌شود. براي مثال فردي كه دائما با مسائلي نظير آلودگي و نجاست مشغوليت فكري دارد، تلاش مي‌كند از طريق شست و شوي افراطي بر نگراني‌هاي خود در اين زمينه غلبه نمايد.

وسواس‌تقارن نوعي وسواس‌فكري

امروزه پژوهشگران حوزه روانشناسي وسواس هاي فكري رايج در ميان عموم مردم را شناسايي كرده‌اند كه وسواس تقارن يكي از آن‌هاست. از جمله ديگر وسواس هاي فكري رايج بايد به وسواس پاكيزگي، وارسي و مشغوليت ذهني با مسائل ديني و مذهبي اشاره كرد.

نشانه هاي وسواس تقارن چيست؟

افرادي كه دچار وسواس تقارن هستند مشغوليت ذهني زيادي در مورد قرينه بودن اشياء دارند. آن‌ها شايد با مشاهده هرگونه بي‌نظمي در محيط پيرامون آشفته شوند. و تمايل داشته باشند كه همه چيز به طور قرينه در كنار يكديگر قرار بگيرد. البته تمايل به قرينگي تا حدودي در بيشتر ما وجود دارد كه امري طبيعي است. اين مسئله زماني به عنوان يك اختلال در نظرگرفته مي‌شود كه باعث افت عملكرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي فرد شود. به طوري كه او زمان زيادي را صرف ايجاد تقارن در محيط كند يا پريشاني زيادي در پي نبود قرينگي تجربه نمايد. براي اشنايي بيشتر با علائم وسواس فكري كليك كنيد.

علائم اختصاصي وسواس تقارن

  • ترس از اينكه نامتقارن بودن اشياء موجب اتفاق ناگوار براي خود و عزيزانشان شود.
  • علاقه به تعادل راه رفتن
  • هنگام مواجهه با اشياء نامتقارن استرس مي‌گيرند.
  • در همه شرايط دغدغه نامتقارن بودن اشياء را دارند.
  • اين افراد از وسواس فكري عملي نيز رنج مي‌برند.
  • در چيدمان لباس، كمد و وسايل شخصي نيز حساسيت دارند.
  • از حضور در مكان ها و فضاهاي با اشكال هندسي خودداري مي‌كنند.
  • هنگام برداشتن وسايل توجه دارند كه از هر دو دست خود استفاده كنند.
  • وسواس در چيدمان ظروف براي صرف غذا
  • شك و ترديد در انجام كارها
  • به حافظه خود اعتماد ندارند
  • كارها را بارها تكرار مي‌كنند
  • ميل به خودكشي دارند

علل دچار شدن به وسواس تقارن

متخصصان دليل واحدي براي دچار شدن به وسواس مطرح نمي‌كنند. آن‌ها بر اين باورند كه اين مشكل در پي تعامل عوامل زيستي، ژنتيكي، محيطي و روان شناختي گوناگون با يكديگر پديد مي‌آيد. از جمله اين عوامل مي‌توان به داشتن سابقه وسواس يا هرگونه اختلال روان شناختي در خانواده، وجود تفاوت‌هايي در ساختار و شيمي مغز و تاكيد مفرط خانواده بر مفاهيمي نظير انضباط اشاره كرد.

  • طيق پژوهش‌ها. كساني كه داراي تيك عصبي هستند، بيشتر دچار به وسواس تقارن مي‌شوند.
  • مردان بيشتر از بانوان مبتلا به اختلال وسواس تقارن مي‌شوند.
  • اختلال در ترشح دوپامين خطر ابتلا به وسواس تقارن را افزايش مي‌دهد.
  • روش هاي تربيتي والدين يكي از عوامل ابتلا به وسواس تقارن است.

درمان وسواس تقارن

وسواس تقارن مشكل غيرقابل حلي نيست. اگر شما دائما از قرينه نبودن هرچيزي رنج مي‌كشيد. و مشغوليت ذهني زيادي با اين مسئله داريد، فقط بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با انجام مصاحبه باليني و با كمك برخي تست‌ها، نوع و شدت وسواس را در شما تشخيص مي‌دهد. همچنين به كمك روش‌هاي مختلف مثل تكنيك‌هاي شناختي رفتاري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ريشه وسواس‌هاي خود را بيابيد و از طريق مواجه تدريجي با موضوعات آزاردهنده بر آن غلبه كنيد. براي آشنايي با روش هاي روان درماني كليك كنيد.

در صورتي كه شدت وسواس بسيار زياد باشد يا روان درماني به اندازه كافي در بهبودي تاثير نگذارد، استفاده از درمان‌هاي دارويي ضرورت مي‌يابد. از جمله داروهايي كه در اين زمينه تجويز مي‌شوند عبارتند از انواع قرص‌هاي ضداضطرابي و ضدافسردگي. با اين حال اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند. در نتيجه از استفاده سرخود به طور جد بپرهيزيد و پيش از هر اقدامي ابتدا با درمانگر خود مشورت نماييد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان وسواس فكري كليك كنيد.

كلام آخر

مطالعه اين مقاله شما را با علائم، علل و درمان وسواس تقارن آشنا كرده است. براي درمان وسواس تقارن از روان درماني و دارو درماني در موارد بسيار شديد استفاده مي‌كنند. متخصصان روانشناسي با بررسي ريشه هاي وسواس تقارن به صورت كامل در حل اين مساله به شما كمك مي‌كنند.

مركز مشاوره ذهن نو خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس تقارن در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا تمايل به قرينه بودن اشياء نوعي اختلال است؟

تمايل به قرينه بودن اشياء به خودي خود نوعي اختلال نيست. اما در صورتي كه منجر به مشغوليت فكري زيادي براي فرد شود، تنش يا اضطراب قابل توجهي را فراهم كند و يا رفتارهاي وسواسي اخلال گري را در فرد ايجاد نمايد. كه به عنوان يك اختلال وسواسي در نظر گرفته مي شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: وسواس تقارن | علائم ، علل و راه درمان وسواس قرينه با جديدترين روش ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/4  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

براي برخي از افراد درمان وسواس غير ممكن به نظر مي‌رسد در صورتي كه امروزه درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري روحي رواني شناخته شده‌است. علاوه بر روش‌هاي تخصصي و روان درماني، روش‌هاي خودياري بسياري نيز در اين زمينه به افراد مبتلا پيشنهاد مي‌شود. در صورتي كه وسواس به موقع درمان نشود، پيامدها و مشكلات زيادي را از جمله انزواطلبي و گوشه‌گيري براي فرد مبتلا به همراه دارد و اطرافيان او را نيز آزار مي‌دهد. به همين خاطر لازم است افراد با علائم خود آشنايي كامل داشته‌باشند و هر چه سريع‌تر روش‌هاي درماني مناسب با شدت و نوع وسواس را به كار ببرند.

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

درمان روان پويشي و درمان شناختي رفتاري وسواس

بهترين روش‌هايي كه جهت درمان‌‌ وسواس در كلينيك‌هاي روانشناسي به كار مي‌رود روش شناختي رفتاري و روان پويشي است. درمان روان پويشي به درمان كامل بيماري مي‌پردازد و با استفاده از درمان‌شناختي-رفتاري مي‌توان علائم بيماري را كنترل كرد. اينكه كدام روش مؤثرتر است به علل، طول مدت و ريشه‌هاي‌وسواس بستگي دارد.

افرادي كه علت وسواس آن‌ها عوامل فيزيولوژيك و ژنتيك تشخيص داده شده، بهتر است از درمان شناختي رفتاري در كنار دارو درماني بهره ببرند؛ اما در صورتي كه علت‌هاي فيزيولوژيك دخالت چنداني ندارند، درمان روان پويشي مي‌تواند ريشه‌هاي مشكل را شناسايي و حل كند. در اين نوع درمان عوامل ايجاد كننده افكار وسواسي شناسايي و درمان مي‌شوند. همچنين اين روش بر عوامل ناهوشيار ايجاد كننده اختلال و درمان آن‌ها تأكيد و تمركز دارد. جهت بهره‌مندي از اين نوع درمان‌ها مي‌توانيد از مشاوره كنترل استرس و روانشناس متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كنترل استرس كليك كنيد.

مواجهه و جلوگيري از پاسخ در درمان شناختي رفتاري وسواس

در اين روش فرد مبتلا به وسواس به تدريج با افكار و موقعيت‌هايي كه برايش ترس‌آور است مواجه شده و مقاومت در برابروسواس عملي را ياد مي‌گيرد. هدف اين است تا فرد بتواند در برابر هر چيز اضطراب آوري سطح تحمل و مقاومتش را بالا ببرد.

بيشتر بخوانيد : انواع اختلالات اضطرابي

درمان وسواس با آزاد گذاشتن افكار وسواسي

افكار وسواسي و تكرار شونده را بخش ناهوشيار مغز توليد مي‌كند، به همين دليل فرد آن‌ها را كاملا واقعي مي‌‌پندارد. بنابراين افراد مبتلا نمي‌توانند هوشيارانه جلوي توليد آن‌ها را بگيرند. سركوب افكار وسواسي نتيجه عكس مي‌دهند و فرد مبتلا هر چه بيشتر براي فكر نكردن به چيزي تلاش كند، بيشتر به آن فكر خواهد كرد. در اين شرايط دو راهكار براي كنترل افكار وسواسي پيشنهاد مي‌شود؛ ‌اول اين كه راه برعكس را در پيش بگيريد. به اين معنا كه اگر مي‌خواهيد به چيزي فكر نكنيد، بيشتر به آن فكر كنيد.

شما نه مي‌توانيد جلوي توليد اين افكار را در ذهن خود بگيريد و نه مي‌توانيد اضطراب و ترس ناشي از آن‌ها را سركوب كنيد. بنابراين لازم است براي غلبه بر ترس‌ها با آن‌ها مواجه شويد و فرار نكنيد.

دومين راهكار اين است كه دلايل بروز افكار وسواسي را در خود شناسايي كنيد. وسواس فكري ريشه در اضطراب دروني فرد دارد كه به دنبال تعارضات و فشارهاي رواني درون فرد ايجاد مي‌شوند. بنابراين تا وقتي به درمان‌و رفع تعارضات دروني خود نپردازيد و آن‌ها را شناسايي نكنيد، نمي‌توانيد از وسواس خود خلاصي يابيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري وسواس كليك كنيد.

 

دارو درماني براي درمان وسواس

معمولا افراد به اين دليل كه براي حل مشكل‌وسواس خود به دنبال روش ساده و سريع مي‌گردند، استفاده از دارو را انتخاب مي‌كنند. داروها مفيد و كمك كننده هستند و علائم را كاهش مي‌دهند اما كافي نيستند. مطالعات نشان مي‌دهد دارو درماني 30 تا 70 درصد به درمان‌فرد مبتلا به وسواس كمك مي‌كنند اما به بهبودي كامل نمي‌انجامند. تأثير داروها براي افراد مختلف متفاوت است و دارويي كه براي شما تأثير مثبت دارد، ممكن است براي ديگري تأثير خيلي كمي داشته‌باشد. يكي از ايرادات مصرف دارو و دارو درماني اين است كه اغلب بعد از قطع مصرف، علائم وسواس باز مي‌گردند و اين بار كنترل آن‌ها سخت‌تر مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب شديد

تقويت خود براي غلبه بر افكار وسواسي

افراد مبتلا به وسواس معمولا براي اطمينان پيدا كردن، جواب دادن به سؤال‌هاي خود، دست زدن به اشيائي كه به نظرشان كثيف مي‌آيد و يا انجام كارهاي وسواسي خود به ديگران نياز دارند؛ حال اگر تنها باشند چه مي‌شود؟ به احتمال زياد درمانده و ناتوان مي‌شوند.

پس وقتي تنها با گوشزد ديگران تكاليف درماني‌تان را انجام مي‌دهيد، همچنان خود را در حالت درمانده نگه داشته و اجازه نمي‌دهيد درمان تاثير خود را بگذارد. شما متكي به ديگران هستيد و نمي‌توانيد موفق شويد مگر اينكه به خودتان تكيه كنيد. هيچ كس بيشتر از خودتان نمي‌تواند به شما كمك كند. به كمك درمانگرتان انگيزه‌هاي خود را پيدا كنيد و تمام تلاشتان را به كار ببريد تا به تنهايي بر وسواس غلبه كنيد. از آن جا كه شيوع وسواس تميزي شيوع بيشتري دارد، توصيه مي كنيم مقاله وسواس شستشو را نيز مطالعه كنيد.

 

جلوگيري از برگشت بعد از درمان وسواس فكري

با درمان‌ وسواس تنها نيمي از مسير را طي كرده‌ايد؛ نكته مهم ماندن در طيف سلامت و جلوگيري از بازگشت علائم است. وسواس‌يك بيماري مزمن است و براي حفظ تغييرات مثبت ايجاد شده پس از درمان‌نياز به رعايت برخي نكات مي‌باشد. يك نكته مهم اين است كه بعد از درمان‌و بهبودي هيچ گاه به ترس‌ها و افكار وسواسي خود اجازه رشد ندهيد و همواره مقاومت كنيد. يكي از علل بازگشت و عود علائم وسواس اين است كه بيمار در نيمه‌ي راه احساس مي‌كند بهبود يافته‌ و بدون مطلع ساختن مشاور و پزشك داروهاي خود را قطع مي‌كند و يا فرآيند بهبود را نصفه رها مي‌كنند.

مغز هنگام مصرف داروها به طور كامل ترميم نمي‌شود به همين خاطر وقتي آن‌ها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنيد، به همان وضعيت نابسامان سابق باز مي‌گردد. بنابراين تا قبل از پايان روان درماني داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنيد. به علاوه سبك زندگي متعادل و سالم به بهبودي و سرعت درمان‌كمك مي‌كند. براي اشنايي با طيف مختلف نشانه هاي وسواس فكري كليك كنيد.

براي زندگي خود برنامه‌اي تنظيم كنيد و مواردي همچون رژيم غذايي مناسب، خواب كافي، ورزش، روابط اجتماعي و كارهاي مفيد ديگر را در آن بگنجانيد تا افكار وسواسي ديگر به سراغتان نيايند و دچار بازگشت علائم نشويد. در درمان‌هاي روان پويشي احتمال بازگشت علائم بسيار اندك است. براي اطمينان از روش درماني حتما مشاوره وسواس دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

طول مدت درمان وسواس چقدر است؟

درما‌ن اين اختلال مدت زمان زيادي به طول مي‌انجامد و صبر و حوصله‌ي زيادي مي‌طلبد. همراه بودن خانواده بيمار به كم شدن مدت زمان درمان كمك زيادي مي‌كند. به طور كلي فرد مبتلا به وسواسي كه از نوع متوسط آن باشد به شش الي دوازده ماه زمان براي درمان نياز دارد.

روند بهبود و درمان جلسات وسواس فكري در نوجوانان چگونه است؟

براي درمان علائم و افكار وسواسي در نوجوانان لازم است پيش از هر چيز علت‌هاي بيماري در آن‌ها شناسايي شود و والدين همراه و حمايت‌گر او باشند. در اين زمينه از روانشناس كودك و نوجوان و يا مشاوره استرس كمك بگيريد؛ نوجوان خود را به خاطر افكار وسواس‌گونه‌اش سرزنش نكنيد و به او كمك كنيد تا ارتباطات اجتماعي خود را مثبت و شفاف نگه دارد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: درمان وسواس فكري بدون دارو

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/11  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]

وسواس تقارن از آن دست اختلالاتي است كه در فيلم‌ها نيز مورد توجه قرار گرفته است. وسواس‌تقارن شايد از دور عجيب و حتي جالب به نظر برسد، اما مانند ساير انواع وسواس‌ها براي بيمار و اطرافيان او مشكلات زيادي را ايجاد مي‌كند. از آنجا كه وسواس‌ها نمود بيروني اضطراب و تنش‌هاي دروني هستند كه تلاش دارند با افكار و اعمالي مانند تقارن بيرون بيايند، لازم است براي درمان و بروز سالم هيجانات و احساسات از كمك تخصصي روانشناسان و درمانگران حوزه سلامت استفاده كنيد. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

 

 منبع :  وسواس تقارن

 

 

 

 آشنايي با ريشه اصلي وسواس تقارن

وسواس فكري- عملي يكي از اختلالات روانشناختي به نسبت شايع است كه پيشتر به عنوان يك اختلال اضطرابي در نظر گرفته مي‌شد. اما به دليل اهميت اين اختلال و مشكلات مربوط به آن در آخرين ويراست راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات روان پزشكي يك طبقه تشخيصي جداگانه به وسواس و اختلالات مرتبط با آن اختصاص يافته است. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

در وسواس فكري – عملي فرد دست خوش افكار، تمايلات، تكانه ها يا تصاوير ذهني آزاردهنده و مزاحمي مي‌شود كه در او اضطراب و تنش زيادي را بر مي‌انگيزند. در پي تجربه اين تنش مبتلايان به وسواس اغلب تلاش مي‌كنند از طريق انجام يكسري اعمال اضطراب‌هاي خود را خنثي نمايند. به اين اعمال وسواس عملي گفته مي‌شود. براي مثال فردي كه دائما با مسائلي نظير آلودگي و نجاست مشغوليت فكري دارد، تلاش مي‌كند از طريق شست و شوي افراطي بر نگراني‌هاي خود در اين زمينه غلبه نمايد.

وسواس‌تقارن نوعي وسواس‌فكري

امروزه پژوهشگران حوزه روانشناسي وسواس هاي فكري رايج در ميان عموم مردم را شناسايي كرده‌اند كه وسواس تقارن يكي از آن‌هاست. از جمله ديگر وسواس هاي فكري رايج بايد به وسواس پاكيزگي، وارسي و مشغوليت ذهني با مسائل ديني و مذهبي اشاره كرد.

وسواس تقارن چيست؟

افرادي كه دچار وسواس تقارن هستند مشغوليت ذهني زيادي در مورد قرينه بودن اشياء دارند. آن‌ها ممكن است با ديدن هرگونه بي‌نظمي در محيط پيراموني آشفته شوند و تمايل داشته باشند كه همه چيز به طور قرينه در كنار يكديگر قرار بگيرد. البته تمايل به قرينگي تا حدودي در بيشتر ما وجود دارد كه امري طبيعي است، اين مسئله زماني به عنوان يك اختلال در نظر گرفته مي شود كه باعث افت عملكرد در جنبه‌هاي مختلف زندگي فرد شود. به طوري كه او زمان زيادي را صرف ايجاد تقارن در محيط كند يا پريشاني زيادي در پي نبود قرينگي تجربه نمايد.

علل دچار شدن به وسواس تقارن

متخصصان دليل واحدي براي دچار شدن به وسواس مطرح نمي‌كنند. آن‌ها بر اين باورند كه اين مشكل در پي تعامل عوامل زيستي، ژنتيكي، محيطي و روان شناختي گوناگون با يكديگر پديد مي‌آيد. از جمله اين عوامل مي‌توان به داشتن سابقه وسواس يا هرگونه اختلال روان شناختي در خانواده، وجود تفاوت‌هايي در ساختار و شيمي مغز و تاكيد مفرط خانواده بر مفاهيمي نظير انضباط اشاره كرد.

 درمان وسواس تقارن

وسواس تقارن مشكل غيرقابل حلي نيست. اگر شما دائما از قرينه نبودن هرچيزي رنج مي‌كشيد و مشغوليت ذهني زيادي با اين مسئله داريد، فقط بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد. روانشناس با انجام مصاحبه باليني و كمك گرفتن از برخي تست‌ها، نوع و شدت وسواس را در شما تشخيص مي‌دهد. همچنين به كمك روش‌هاي مختلف مثل تكنيك‌هاي شناختي رفتاري به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ريشه وسواس‌هاي خود را بيابيد و از طريق مواجه تدريجي با موضوعات آزاردهنده بر آن غلبه كنيد. براي آشنايي با روش هاي روان درماني كليك كنيد.

در صورتي كه شدت وسواس بسيار زياد باشد يا روان درماني به اندازه كافي در بهبودي تاثير نگذارد، استفاده از درمان‌هاي دارويي ضرورت مي‌يابد. از جمله داروهايي كه در اين زمينه تجويز مي‌شوند عبارتند از انواع قرص‌هاي ضداضطرابي و ضدافسردگي. با اين حال اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند. در نتيجه از استفاده سرخود به طور جد بپرهيزيد و پيش از هر اقدامي ابتدا با درمانگر خود مشورت نماييد. براي آشنايي با بهترين روش هاي درمان وسواس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و وسواس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تمايل به قرينه بودن اشياء نوعي اختلال است؟

تمايل به قرينه بودن اشياء به خودي خود نوعي اختلال نيست اما در صورتي كه منجر به مشغوليت فكري زيادي براي فرد شود، تنش يا اضطراب قابل توجهي را فراهم كند و يا رفتارهاي وسواسي اخلال گري را در فرد ايجاد نمايد به عنوان يك اختلال وسواسي در نظر گرفته مي شود.

 

 منبع :  وسواس تقارن

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/22  ] [ ۱۳ ] [ newmiind ] [ ]

براي برخي از افراد درمان وسواس غير ممكن به نظر مي‌رسد در صورتي كه امروزه درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري روحي رواني شناخته شده‌است. علاوه بر روش‌هاي تخصصي و روان درماني، روش‌هاي خودياري بسياري نيز در اين زمينه به افراد مبتلا پيشنهاد مي‌شود. در صورتي كه وسواس به موقع درمان نشود، پيامدها و مشكلات زيادي را از جمله انزواطلبي و گوشه‌گيري براي فرد مبتلا به همراه دارد و اطرافيان او را نيز آزار مي‌دهد. به همين خاطر لازم است افراد با علائم خود آشنايي كامل داشته‌باشند و هر چه سريع‌تر روش‌هاي درماني مناسب با شدت و نوع وسواس را به كار ببرند.

 

 

منبع :  درمان وسواس

 

 

درمان روان پويشي و درمان شناختي رفتاري وسواس

بهترين روش‌هايي كه جهت درمان‌‌ اين اختلال در كلينيك‌هاي روانشناسي به كار مي‌رود روش شناختي رفتاري و روان پويشي است. درمان روان پويشي به درمان كامل بيماري مي‌پردازد و با استفاده از درمان‌شناختي-رفتاري مي‌توان علائم بيماري را كنترل كرد. اينكه كدام روش مؤثرتر است به علل، طول مدت و ريشه‌هاي‌وسواس بستگي دارد.

افرادي كه علت وسواس آن‌ها عوامل فيزيولوژيك و ژنتيك تشخيص داده شده، بهتر است از درمان شناختي رفتاري در كنار دارو درماني بهره ببرند؛ اما در صورتي كه علت‌هاي فيزيولوژيك دخالت چنداني ندارند، درمان روان پويشي مي‌تواند ريشه‌هاي مشكل را شناسايي و حل كند. در اين نوع درمان عوامل ايجاد كننده افكار وسواسي شناسايي و درمان مي‌شوند. همچنين اين روش بر عوامل ناهوشيار ايجاد كننده اختلال و درمان آن‌ها تأكيد و تمركز دارد. جهت بهره‌مندي از اين نوع درمان‌ها مي‌توانيد از مشاوره كنترل استرس و روانشناس متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كنترل استرس كليك كنيد. 

مواجهه و جلوگيري از پاسخ در درمان شناختي رفتاري

در اين روش فرد مبتلا به وسواس به تدريج با افكار و موقعيت‌هايي كه برايش ترس‌آور است مواجه شده و مقاومت در برابروسواس عملي را ياد مي‌گيرد. هدف اين است تا فرد بتواند در برابر هر چيز اضطراب آوري سطح تحمل و مقاومتش را بالا ببرد.

تماس با مشاور

 

بيشتر بخوانيد : اختلالات اضطرابي | معرفي انواع و درمان اختلالات اضطرابي در DSM5

 

يكي از راه‌هاي درمان وسواس‌ اين است كه جلوي افكار وسواسي را نگيريد

افكار وسواسي و تكرار شونده را بخش ناهوشيار مغز توليد مي‌كند، به همين دليل فرد آن‌ها را كاملا واقعي مي‌‌پندارد. بنابراين افراد مبتلا نمي‌توانند هوشيارانه جلوي توليد آن‌ها را بگيرند. سركوب افكار وسواسي نتيجه عكس مي‌دهند و فرد مبتلا هر چه بيشتر براي فكر نكردن به چيزي تلاش كند، بيشتر به آن فكر خواهد كرد. در اين شرايط دو راهكار براي كنترل افكار وسواسي پيشنهاد مي‌شود؛ ‌اول اين كه راه برعكس را در پيش بگيريد. به اين معنا كه اگر مي‌خواهيد به چيزي فكر نكنيد، بيشتر به آن فكر كنيد.

شما نه مي‌توانيد جلوي توليد اين افكار را در ذهن خود بگيريد و نه مي‌توانيد اضطراب و ترس ناشي از آن‌ها را سركوب كنيد. بنابراين لازم است براي غلبه بر ترس‌ها با آن‌ها مواجه شويد و فرار نكنيد.

دومين راهكار اين است كه دلايل بروز افكار وسواسي را در خود شناسايي كنيد. وسواس فكري ريشه در اضطراب دروني فرد دارد كه به دنبال تعارضات و فشارهاي رواني درون فرد ايجاد مي‌شوند. بنابراين تا وقتي به درمان‌و رفع تعارضات دروني خود نپردازيد و آن‌ها را شناسايي نكنيد، نمي‌توانيد از وسواس خود خلاصي يابيد. براي كسب اطلاعات در زمينه بيماري وسواس كليك كنيد. 

 

دارو درماني در درمان وسواس

معمولا افراد به اين دليل كه براي حل مشكل‌وسواس خود به دنبال روش ساده و سريع مي‌گردند، استفاده از دارو را انتخاب مي‌كنند. داروها مفيد و كمك كننده هستند و علائم را كاهش مي‌دهند اما كافي نيستند. مطالعات نشان مي‌دهد دارو درماني 30 تا 70 درصد به درمان‌فرد مبتلا به وسواس كمك مي‌كنند اما به بهبودي كامل نمي‌انجامند. تأثير داروها براي افراد مختلف متفاوت است و دارويي كه براي شما تأثير مثبت دارد، ممكن است براي ديگري تأثير خيلي كمي داشته‌باشد. يكي از ايرادات مصرف دارو و دارو درماني اين است كه اغلب بعد از قطع مصرف، علائم وسواس باز مي‌گردند و اين بار كنترل آن‌ها سخت‌تر مي‌شود.

 

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب | تكنيك هاي درمان اضطراب شديد

 

براي مديريت افكار وسواسي به خود متكي باشيد

افراد مبتلا به وسواس معمولا براي اطمينان پيدا كردن، جواب دادن به سؤال‌هاي خود، دست زدن به اشيائي كه به نظرشان كثيف مي‌آيد و يا انجام كارهاي وسواسي خود به ديگران نياز دارند؛ حال اگر تنها باشند چه مي‌شود؟ به احتمال زياد درمانده و ناتوان مي‌شوند.

پس وقتي تنها با گوشزد ديگران تكاليف درماني‌تان را انجام مي‌دهيد، همچنان خود را در حالت درمانده نگه داشته و اجازه نمي‌دهيد درمان تاثير خود را بگذارد. شما متكي به ديگران هستيد و نمي‌توانيد موفق شويد مگر اينكه به خودتان تكيه كنيد. هيچ كس بيشتر از خودتان نمي‌تواند به شما كمك كند. به كمك درمانگرتان انگيزه‌هاي خود را پيدا كنيد و تمام تلاشتان را به كار ببريد تا به تنهايي بر وسواس غلبه كنيد. از آن جا كه شيوع وسواس تميزي شيوع بيشتري دارد، توصيه مي كنيم مقاله وسواس شستشو را نيز مطالعه كنيد.

 

درمان وسواس | مراقب بازگشت علائم وسواس باشيد

با درمان‌ اين اختلال شما تنها نيمي از مسير را طي كرده‌ايد؛ نكته مهم ماندن در درمان و جلوگيري از بازگشت علائم است. وسواس‌يك بيماري مزمن است و براي حفظ تغييرات مثبت ايجاد شده پس از درمان‌نياز به رعايت برخي نكات مي‌باشد. يك نكته مهم اين است كه بعد از درمان‌و بهبودي هيچ گاه به ترس‌ها و افكار وسواسي خود اجازه رشد ندهيد و همواره مقاومت كنيد. يكي از علل بازگشت و عود علائم وسواس اين است كه افراد در نيمه‌ي راه احساس مي‌كنند بهبود يافته‌اند و بدون مطلع ساختن مشاور و پزشك داروهاي خود را قطع كرده يا فرآيند درمان را نصفه رها مي‌كنند.

مغز شما هنگام مصرف داروها به طور كامل ترميم نمي‌شود به همين خاطر وقتي آن‌ها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنيد، به همان وضعيت نابسامان سابق باز مي‌گردد. بنابراين تا قبل از پايان روان درماني داروهاي خود را خودسرانه قطع نكنيد. علاوه بر اين‌ها سبك زندگي متعادل و سالم به بهبودي و سرعت درمان‌كمك مي‌كند.

براي زندگي خود برنامه‌اي تنظيم كنيد و مواردي همچون رژيم غذايي مناسب، خواب كافي، ورزش، روابط اجتماعي و كارهاي مفيد ديگر را در آن بگنجانيد تا افكار وسواسي ديگر به سراغتان نيايند و دچار بازگشت علائم نشويد. در درمان‌هاي روان پويشي احتمال بازگشت علائم بسيار اندك است. براي اطمينان از روش درماني حتما مشاوره وسواس دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

طول مدت درمان وسواس چقدر است؟

درما‌ن اين اختلال مدت زمان زيادي به طول مي‌انجامد و صبر و حوصله‌ي زيادي مي‌طلبد. همراه بودن خانواده بيمار به كم شدن مدت زمان درمان كمك زيادي مي‌كند. به طور كلي فرد مبتلا به وسواسي كه از نوع متوسط آن باشد به شش الي دوازده ماه زمان براي درمان نياز دارد.

درمان وسواس فكري در نوجوانان چگونه است؟

براي درمان علائم و افكار وسواسي در نوجوانان لازم است پيش از هر چيز علت‌هاي بيماري در آن‌ها شناسايي شود و والدين همراه و حمايت‌گر او باشند. در اين زمينه از روانشناس كودك و نوجوان و يا مشاوره استرس كمك بگيريد؛ نوجوان خود را به خاطر افكار وسواس‌گونه‌اش سرزنش نكنيد و به او كمك كنيد تا ارتباطات اجتماعي خود را مثبت و شفاف نگه دارد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس: 66419012-021

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع :  درمان وسواس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/12  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]

 

وسواس شستشو يكي از انواع وسواس فكري عملي است كه در آن فرد با موضوعات مرتبط با آلودگي، مشغوليت ذهني زيادي پيدا مي‌كند و براي رهايي از اين افكار استرس زا دست به شستشوي افراطي مي‌زند. افرادي كه به اين نوع وسواس دچار هستند در عملكرد روزانه خود با مشكلات جدي روبه‌رو مي‌شوند چرا كه مجبورند وقت و انرژي زيادي را به فرايند شستن و پاك سازي وسايل اختصاص دهند. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد وسواس شستشو، روش تشخيص و درمان آن پرداخته‌ايم. بهره بردن از مشاوره روانشناسي به افراد كمك مي‌كند تا بتوانند به درمان اين نوع از وسواس در كمترين زمان ممكن اقدام نمايند.

 

 

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع:

وسواس شستشو

 موثرترين و بهترين روش درمان وسواس شستشو چيست؟

 

 

 

 

وسواس شستشو چيست؟

وسواس شستشو يكي از انواع اختلال وسواس فكري عملي است. در اين اختلال فرد دچار افكار مزاحم و آزاردهنده‌اي در مورد آلودگي مي‌شود و براي آرام ساختن خود به اعمالي افراطي در زمينه شستشو و پاك سازي مي‌پردازد. در واقع فرد از طريق فرايند شسشتو مي‌خواهد در مورد پاكيزگي يا عدم نجاست خود و وسيله‌ها اطمينان پيدا كرده و از اين طريق از اضطراب خود بكاهد. با اين حال اين مسئله منجر به صرف زمان و انرژي زيادي مي‌شود و در نتيجه به اختلال در جنبه‌هاي مختلف عملكرد روزانه فرد مي‌انجامد.

مشخصه‌هاي وسواس شستشو

افراد مبتلا به وسواس شستشو معمولا رفتارهاي مرتبط با پاكيزگي را با آداب و تشريفات مخصوصي انجام مي‌دهند كه براي ديگران كمتر قابل درك است. براي مثال ممكن است آن‌ها براي خود دفعات مشخصي را تعيين كنند و تا زماني كه دست‌هايشان را به آن اندازه مورد شست و شو قرار ندهند احساس آرامش نكنند. وسواس شستشو اغلب باعث بروز ناراحتي‌هاي پوستي به خصوصي در افراد مبتلا مي‌شود. براي مثال اين افراد اغلب دست‌هاي قرمز و حساسي دارند كه از شستشوي بسيار حكايت مي‌كنند. در افرادي كه به وسواس شديد مبتلا هستند اين ناراحتي‌هاي پوستي مي‌تواند شكل اگزما، خشكي بيش از حد پوست يا حتي زخم و جراحت را به خود بگيرد.

انواع مختلف وسواس شستشو

وسواس شستشو فقط به شستن دست‌ها محدود نمي‌شود و به شكل رفتارهاي گوناگوني خود را نشان مي‌دهد. از جمله اين رفتارها مي‌توان به تعداد دفعات زياد حمام رفتن در طول روز يا هفته، صرف زمان زياد براي شستشو هنگام رفتن به دستشويي و به طور كل اختصاص دادن وقت يا انرژي زياد براي تميزكاري اشاره كرد.

همچنين افراد مبتلا به وسواس شستشو اقدامات افراطي براي پيشگيري از آلوده شدن يا نجاست انجام مي‌دهند كه از جمله آن‌ها مي‌توان استفاده بيش از حد از مواد ضد عفوني كننده و پوشيدن دستكش براي لمس اشيا را نام برد. 

تماس با مشاور

نحوه تشخيص وسواس شستشو

تشخيص وسواس شستشو زماني مطرح مي‌شود كه فرد افكار آزاردهنده زيادي در مورد موضوعات مرتبط با آلودگي، كثيفي يا نجاست داشته باشد و براي رهايي از اضطراب ناشي از اين افكار به طور افراطي به شستشوي خود يا وسايل پيرامون بپردازد. همچنين آسيب ديدن عملكرد فرد در حوزه‌هاي مختلف شغلي، خانوادگي يا تحصيلي به خاطر رفتارهاي وسواسي از جمله ملاك‌هاي اصلي براي تشخيص وسواس شستشو محسوب مي‌شود.

روش‌هاي درمان وسواس شستشو

براي درمان وسواس شستشو از روان درماني، دارو درماني يا هردوي اين روش‌ها در كنارهم استفاده مي‌شود. در واقع پژوهش‌ها نشان مي‌دهند اگر داروهاي ضداضطرابي كه در درمان وسواس به كار برده مي‌شوند همزمان با روان درماني مورد استفاده قرار بگيرند مي‌توانند به شكل مضاعفي اثرات درماني خود را اعمال نمايند.

روان درماني

روان درماني يا همان درمان مبتني بر گفت و گو توسط روانشناسان ارائه مي‌گردد. در اين نوع درمان، درمانگر مي‌تواند از رويكردهاي مختلفي استفاده نمايد كه از جمله مفيد ترين آن‌ها براي وسواس مي‌توان به رويكرد شناختي رفتاري اشاره كرد. در اين رويكرد روانشناس تلاش مي‌كند تا افكار زيربنايي و بنيادي مراجع را شناسايي نمايد، تحريف‌هاي آن را مشخص كند و به او آموزش دهد كه چگونه افكار كارآمد و سالم را جايگزين شناخت‌هاي بيمارگون كند. همچنين درمانگر به مراجع كمك مي‌كند تا بتواند بر اساس يك برنامه دقيق به طور منظم و تدريجي با موضوعات اضطراب انگيز روبه‌رو شود.

درمان دارويي

اگر شدت وسواس شستشو در فرد بسيار زياد باشد در حدي كه او نتواند به خوبي از جلسات روان درماني بهره ببرد، استفاده از داروهاي ضداضطرابي در كنار درمان روانشناختي  در دستور كار قرار مي‌گيرد. با اين حال توجه داشته باشيد كه داروهاي ضداضطرابي براي درمان وسواس كافي نيستند و براي رويارويي موثر با اين مشكل لازم است جلسات روان درماني را هم زمان پيگيري نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه وسواس ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

آيا وسواس شستشو ارثي است؟

تحقيقات زيادي در مورد علل بروز وسواس فكري عملي انجام شده است كه در اكثر آن‌ها به تعامل ويژگي‌هاي زيستي و محيطي اشاره مي‌شود. در واقع برخي فاكتورهاي ژنتيكي در تعامل با برخي استرس‌هاي محيطي مي‌توانند در بروز اين اختلال سهيم باشند.

 

شماره تماس ذهن نو

منبع:

وسواس شستشو

 موثرترين و بهترين روش درمان وسواس شستشو چيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/11/12  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب